T.O.′s fiets(verbeter)plekken
laatste wijziging: 8 februari 2023 in Leuvenlaan6


Start
⇒De_Bilt
⇒IJsselstein
⇒Maarssen
⇒Soesterberg
⇒Utrecht_Centrum

Utrecht_De_Uithof⇒
Bolognalaan.htm [?]
Heidelberglaan.htm [!]
Leuvenlaan1.htm [!]
Leuvenlaan2.htm [#]
Leuvenlaan3.htm [!]
Leuvenlaan4.htm [?]
Leuvenlaan5.htm [?]
Leuvenlaan6.htm [i]
Universiteitsweg.htm [?]
Universiteitsweg2.htm [!]
Universiteitsweg3.htm [?]
Universiteitsweg4.htm [?]

⇒Utrecht_Leidsche_Rijn
⇒Utrecht_NoordOost
⇒Utrecht_NoordWest
⇒Utrecht_Overvecht
⇒Utrecht_Rijnsweerd
⇒Utrecht_West
⇒_In_het_donker

geslotenLeuvenlaan, 7 april 2014
20140407_111140a.jpg
Leuvenlaan ter hoogte van Educatorium, 7 april 2014

Er wordt al een hele poos gewerkt aan de Hoofddijk. De Hoofddijk krijgt weer meer zijn eigen karakter terug. Er waren complete bosschages (iedereen schrijft ′bossage′, maar dat komt van het Franse 'bosseler' en betekent een aangebracht en min of meer regelmatig reliëf op muren en wanden) waardoor het meer op Oostbroek ging lijken. Ook mooi, maar de opknapbeurt is goed doordacht aangepakt en de verblijfskwaliteiten zijn zeker toegenomen. Door het meer open karakter is ook de sociale veiligheid verbeterd. Dat is een nuttig bijeffect, wat vanaf de Hoofddijk loopt er nu ook een paadje naar Olympos.
Ook als er werkzaamheden zijn die volstrekt niets met de Leuvenlaan van doen hebben wordt het fietspad als parkeerplaats gebruikt. Deze foto is gemaakt rond 11 uur van werkzaamheden op de Hoofddijk. Dit is duidelijk geen laden en lossen maar gewoon je blik neerpleuren waar het je uitkomt, want ze zijn al uren aan het werk. Er zijn wel degelijk alternatieven. De Hoofddijk is ook toegankelijk vanaf de Universiteitsweg. Maar dat is blijkbaar teveel moeite. Ik vraag het bedrijf Agterberg BV om een reactie (16 april).

Reactie Agterberg BV, 18 april 2014
Geachte (...),

Het klopt dat ons personeel daar heeft gestaan en ook dat dit ook niet is toegestaan. Ons personeel dat daar bijna het hele werk heeft uitgevoerd was daar ook van op de hoogte.
Deze dag is er ander personeel op het werk geweest dat niet op de hoogte was en daar ook op aangesproken is, helaas te laat.

We bieden onze verontschuldiging voor dit voorval, en zullen in de toekomst hier nog nauwkeuriger op toe zien.

Met vriendelijke groet,

(...)Leuvenlaan 10 april 2014: een leuk en nuttig gesprek
20140410_112515a.jpg
Leuvenlaan ter hoogte van David de Wiedgebouw, 10 april 2014

Iemand van het bedrijf SIGHT Landscaping is bezig in het weiland. Hij had zijn busje beter op de parkeerplaats van het David de Wiedgebouw kunnen neerzetten, van hieruit gezien links van het gebouw. Dat was een stuk minder ver lopen geweest. Ik vraag de persoon naar zijn redenen om zijn busje daar neer te zetten en leg uit dat dit al een lang lopend conflict met de Universiteit is. Hij vat het sportief op en geeft toe dat hij die gewoonte heeft overgenomen van zijn voorman. Hij erkent dat het minstens even handig was geweest om gewoon op de parkeerplaats te parkeren. Hij zegt toe dit te bespreken met de voorman en belooft om in het vervolg gewoon de parkeerplaats te gebruiken. Ik bedank hem voor het open gesprek.