T.O.′s fiets(verbeter)plekken
laatste wijziging: 3 maart 2022 in JC_Vertorenkade


Start
⇒De_Bilt
⇒IJsselstein
⇒Maarssen
⇒Soesterberg
⇒Utrecht_Centrum
⇒Utrecht_De_Uithof

Utrecht_Leidsche_Rijn⇒
Alp_dHuez_paadje.htm [!]
Birstumerraklaan.htm [!]
JC_Vertorenkade.htm [?]
Joostenlaan.htm [i]
Langerakbaan.htm [!]
Rijksstraatweg.htm [?]
Sporesingel.htm [?]

⇒Utrecht_NoordOost
⇒Utrecht_NoordWest
⇒Utrecht_Overvecht
⇒Utrecht_Rijnsweerd
⇒Utrecht_West
⇒_In_het_donker

opgelost

IMG_0312.jpg
Birstumerraklaan, 19 juni 2008

19 juni 2008
Prachtig fietspad. Maar wie bedenkt er nu dat er zo'n maf hek moet staan? Met een fietskar of een bakfiets kom je er ook niet omheen. Helaas net niet op de foto, maar zowel links op de stoep, als rechts door het gras zijn sporen van veelvuldig fietsgebruik te zien.

Na vele maanden wachten komt er een reactie van de gemeente: ze vinden het een prima fietsvoorziening.

Er zijn meerdere van dit soort hekwerken. Op het meldpunt Meldpunt 'Mijn slechtste fietspad' schrijft de lokale Fietsersbond:
Tot dusver (feb. 2008) heeft de Fietsersbond een totale weigerhouding ontmoet bij de gemeente om dit hekwerk weg te halen. Het wijkbureau en Projectbureau Leidsche Rijn beroepen er zich op dat het zo met bewoners is afgesproken. De klacht verhuist hiermee naar 'afgehandeld maar niet opgelost'.
Fietsersbond Utrecht Stad- Jan van der Horst, maandag, 18 februari 2008, Utrecht


23 juli 2009
Vandaag was ik nog even op het wijkbureau Leidsche Rijn. Nogmaals dit probleem voorgelegd. Echter nu met een concrete vraag erbij: "Is er een verkeersbesluit waarin vermeld staat dat dit fietspad niet-toegankelijk is voor fietsers?" Moeders met fietskarren en van die hippe kinderbakfietsen voldoen gewoon aan de wettelijke vereisten en zijn met name in Leidsche Rijn de doelgroep bij uitstek.

18 november 2009
Na een aantal dagen proberen een ambtenaar van de afdeling verkeer te spreken te krijgen kom ik via veel doorverbinden op 030-2860000 toch weer terecht in Leidsche Rijn. Sporen van de voorgande meldingen blijken onvindbaar. Het argument brommers wordt benoemd maar lijkt mij onvoldoende reden voor deze afsluiting. Bovendien kunnen brommers er wel door of rijden er gewoon langs. Meldingsnummer BMU 242706.

26 november 2009
Vandaag kwam er een telefoontje dat de hekken afgelopen zomer zijn weggehaald en vervangen zijn door een 'eilandje' halverwege het fietspad. Maar daarmee zijn de andere hekwerken nog niet verdwenen! Foto's komen binnenkort.