T.O.′s fiets(verbeter)plekken
laatste wijziging: 3 maart 2022 in JC_Vertorenkade


Start
⇒De_Bilt
⇒IJsselstein
⇒Maarssen
⇒Soesterberg
⇒Utrecht_Centrum
⇒Utrecht_De_Uithof

Utrecht_Leidsche_Rijn⇒
Alp_dHuez_paadje.htm [!]
Birstumerraklaan.htm [!]
JC_Vertorenkade.htm [?]
Joostenlaan.htm [i]
Langerakbaan.htm [!]
Rijksstraatweg.htm [?]
Sporesingel.htm [?]

⇒Utrecht_NoordOost
⇒Utrecht_NoordWest
⇒Utrecht_Overvecht
⇒Utrecht_Rijnsweerd
⇒Utrecht_West
⇒_In_het_donker

opgelost

IMG_0584.jpg
Langerakbaan ter hoogte van Koldijksterrakplantsoen, 8 november 2009 foto: Maarten Sneep

8 november 2009
Komend vanaf Utrecht-centrum over de Zandweg is het verder hoogwaardige fietspad de eerste goede verbinding naar de Groenedijk. Totdat blijkt dat de oversteek van de Langerakbaan onmogelijk is. Alles is voorbereid op een oversteek van fietsers, inclusief plateau op de Langerakbaan. Waarom gaat het niet open??? Een mogelijke verklaring geeft streetview:
2008_Langerakbaan_streetview.jpg
Medio 2008 staat het hek er ook maar wordt er nog volop gebouwd en staan er ook bouwhekken langs de Langerakbaan. Die zijn echter allang weg.
Inmiddels heb ik een mailtje naar de wethouder gestuurd in verband met de Oliebollentocht 2009, die hier op 28 december langs komt.

18 november 2009
Via 030-2860000 kom ik uit bij een mevrouw van projectbureau(?) Leidsche Rijn. Zij hoort mijn klacht aan. Meldingsnummer BMU 242718.

23 november 2009
Vandaag werd ik gebeld door het Projectbureau Leidsche Rijn. Er werd (soms) nog gewerkt op het Koldijksterrakplantsoen (wat op zich een raar argument is als alle fietsvoorzieningen al kant en klaar daar liggen). Het hek zou naar verwachting over drie weken (dus half december) verwijderd worden.

25 november 2009
Vanuit het secretariaat van de wethouder Verkeer kwam er vandaag ook respons. Men heeft bovenstaande gezien en ook naar het projectbureau gebeld. Het moet goedkomen!

16 december 2009
Het hek is inderdaad weg! Helaas weigert mijn fototoestel dienst. Die volgt nog.