T.O.′s fiets(verbeter)plekken
laatste wijziging: 3 maart 2022 in JC_Vertorenkade


Start
⇒De_Bilt
⇒IJsselstein
⇒Maarssen
⇒Soesterberg
⇒Utrecht_Centrum
⇒Utrecht_De_Uithof
⇒Utrecht_Leidsche_Rijn
⇒Utrecht_NoordOost
⇒Utrecht_NoordWest
⇒Utrecht_Overvecht
⇒Utrecht_Rijnsweerd
⇒Utrecht_West

_In_het_donker⇒
Bastionweg.htm [?]
Blauwkapelseweg.htm [!]
Hudsondreef.htm [?]
JC_Vertorenkade.htm [?]
Oude_Utrechtseweg.htm [?]
Oudenoord.htm [?]
introductie.htm [i]

openstaand

27 november 2011

Grotere kaart weergeven
De J.C. Vertorenkade is onderdeel van een keten van autoluwe wegen afgewisseld met vrijliggende fietspaden langs het Amsterdam-Rijnkanaal vanaf Nieuwegein tot aan het IJ in Amsterdam. Het is daarmee van grote waarde voor de interlokale fietser maar ook voor mensen die snel van Nieuwegein naar Zuilen of Overvescht willen. Overdag is hier prima te rijden. Toch zijn er onderweg enkele verrassingen. De foto′s hieronder zijn gemaakt voor een bruggetje in het pad ter hoogte van de “Rode Doos” in noordelijke richting onder optimale omstandigheden met uitstekend zicht. Klik op de onderstaande foto′s voor een groter plaatje.

IMG_1574a.jpg
Hier lijkt er nog niet zoveel aan de hand.
IMG_1576b.jpg
In de verte is een paaltje zichtbaar. Het lijkt op het midden van het pad te staan. Zeker als het donker is rijd je zoveel mogelijk in het midden omdat er geen randmarkering is (een gebrek op het overgrote deel van de fietspaden in Nederland). Je rijdt dus recht op het paaltje af.
IMG_1577c.jpg
Wel een rare streep op het fietspad, maar ik mik nog steeds op het paaltje.

IMG_1578d.jpgIMG_1579e.jpg
Pas dichtbij wordt duidelijk wat er aan de hand is. De eerste twee keer dat ik hier in het donker langskwam dacht ik zelfs dat er een pad linksaf ging... Niet is minder waar. Het is een kanaaltje schuin op het fietspad. Een schrikhek had hier direct aan alle onduidelijkheid een einde kunnen maken. Het probleem onstaat doordat de brug smaller is dan het pad en het pad er niet symmetrisch op is aangesloten.